Stappenplan egaliseren

Om het beste resultaat te krijgen, gaan wij bij Het Egaliseer Huys zorgvuldig te werk. Het egaliseren van uw vloer bestaat uit drie stappen. Als dat nodig blijkt, schuren we uw vloer grondig en maken we deze secuur stofvrij. Afhankelijk van het type ondervloer behandelen we deze met een primer. Dit om een goede hechting te verkrijgen met de egaline. Aansluitend brengen onze experts de egalisatielaag aan.

Stap 1. Verwijderen van de afwerklaag
In veel gevallen is er bekleding gelijmd op de ondergrond. Deze dient zorgvuldig verwijderd te worden. Bij tapijt laat meestal de toplaag los van de onderlaag. Wanneer bij een tegelvloer de tegels, plavuizen of natuursteen direct in de cement zijn gelegd kan er in de meeste gevallen direct geëgaliseerd worden op deze vloer.

Stap 2. Hechtlaag / primer aanbrengen
Het egaliseermiddel moet goed hechten aan de ondergrond. Daarom wordt er een hechtmiddel aangebracht. De droogtijd van de primer is afhankelijk van de materiaalsoort waarop we deze aanbrengen.

Stap 3. Egaliseren vloer
Na het verwijderen van de afwerklaag en het aanbrengen van de primer kunnen we egaliseren. Allereerst schuren we uw vloer. Vervolgens maken we uw vloer daarna stofvrij en brengen we de egaline aan. Door gebruik te maken van een egaliseerpomp worden de egaline en het water goed vermengd zodat er continu een juiste mengverhouding ontstaat.

Offerte aanvragen

Snelle Offerte aanvragen

Laat hier uw gegevens achter, wij nemen contact met u op: